Povestea 3 – Prietenii si secretele lor

Nizuca si Fana erau cele mai bune prietene. Se cunosteau inca de cand erau mici si erau aproape nedespartite. Daca Nizuca nu ar fi avut deja un frate, Stranurici, ai fi zis ca erau ele insele surori. Si ca doua prietene adevarate, Fana si Nizuca isi spuneau toate secretele. Nu era lucru pe care cele doua fete sa nu si-l impartaseasca, ceea ce facea ca prietenia lor sa fie trainica si frumoasa. Insa, de cand cu patania lui Bufi...Va aduceti aminte, nu? Cand Bufi nu voia in ruptul capului sa-si imprumute bicicleta, dar cumva, Stranurici a reusit sa-i castige increderea, devenind prieteni buni... Daca nu va aduceti aminte, citit Povestea 1. Acolo veti afla toate detaliile.

Bun, sa revenim. Cum spuneam, de cand cu patania cu pricina din parc, Bufi si Nizuca au devenit si ei prieteni buni. Si, dupa cum bine stim, prietenii buni trebuie sa aiba incredere unul in celalalt si sa fie loiali. Ei bine, intr-o buna zi, Bufi se hotari sa incerce prietenia sa cu Nizuca si, spre drumul de intoarcere dinspre scoala, ii impartasi unul dintre secretele sale cele mai valoroase.

- Nizuca, promiti, promiti sa nu spui nimanui! Altfel, nu iti spun nimic!

- Iti promit, ii spuse Nizuca plina de nerabdare. Spune-mi, hai, ce s-a intamplat.

- Bine, fie. Am gasit langa zidul scolii un catelus mic de tot si intentionez sa-l pastrez. Daca l-ai vedea...ii spuse, la randu-i, entuziasmat, Bufi.

- Dar stiam ca tatalui tau, Domnul Pufosel, nu i-ar placea un animalut in casa.

- Da, exact, tocmai de aceea te voi ruga sa pastrezi secretul. Il voi ascunde si il voi hrani pe ascuns. Stii cat de mult imi plac aminalele. Te rog, Nizuca, nici un cuvant nimanui. Ai promis!

- Nu cred ca e bine ce faci. Parintii tai ar trebui sa stie ca aduci un catel acasa. Poate ar fi bine sa vorbesti cu Noricel despre asta. Sigur te poate sfatui.

- Mi-ar spune ce imi spui si tu, sa le spun parintilor. Or, eu stiu foarte bine ca nu ma vor lasa sa pastrez catelul. Promite-mi ca nu vei spune nimanui, Nizuca!

- Fie, promit.

Desi ii promisese lui Bufi, Nizuca nu era convinsa ca face ce trebuie, pastrand secretul. Nu stia ce sa faca, asa ca se duse numaidecat la prietena sa, Fana, pentru a o intreba ce e de facut.

Fana, trebuie sa iti spun ceva, dar trebuie sa imi promiti ca nu vei spune nimanui.

- Pare foarte important, Nizuca. Desigur, voi pastra secretul, dar spune-mi repede despre ce e vorba!

- Bufi a gasit un catel in curtea scolii si a decis sa il pastreze. Stii ca de mult ii plac animalele si nu vrea sa il abandoneze. Problema e ca parintii lui nu sunt de acord sa aiba un animal de companie, asa ca Bufi nu vrea sa le spuna. Il va tine ascuns. Ce parere ai?

- Pare destul de serios. Poate catelul e bolnav si are nevoie de un veterinar. Sau poate il va imbolnavi chiar pe Bufi. In plus, nu cred ca e bine sa ascunzi astfel de lucruri parintilor, poate ar fi mai bine sa vorbeasca cu ei si sa le spuna cat de mult isi doreste un catelus.

- Asta i-am spus si eu, Fana, dar insista sa pastrez secretul. De fapt, uite, deja mi-am incalcat promisiunea, spunandu-ti tie. Ce e de facut acum?, isi intreba Nizuca prietena.

- Nu iti face griji, noi suntem prietene si ii vrem binele lui Bufi, pentru ca si el este prietenul nostru. In astfel de conditii, cred ca a fost intelept din partea ta sa vorbesti cu mine. Ne putem sfatui una pe cealalta. Eu propun sa vorbim cu Noricel. El este cel mai mare dintre noi si si este si fratele lui Bufi. El l-ar putea sfatui cel mai bine in legatura cu catelul.

- Ah, Bufi nu va mai vorbi niciodata cu mine. Va spune ca l-am tradat, spuse Nizuca trista.

- In cele din urma, va sti ca ai luat cea mai buna decizie si va intelege ca ai facut asta pentru binele lui. Eu cred ca este o mare diferenta intre a trada un prieten, spunand mai departe secretul sau, fara niciun motiv, si ceea ce se intampla acum. Incercam sa il ajutam. Asta fac prietenii, nu? Au inceredere unii in ceilalti si se ajuta atunci cand au nevoie.

- Ai dreptate, si eu cred la fel. Dar si parintii ne pot fi prieteni daca vorbim cu ei si le spunem ce ne dorim si ce ne supara.

- Asa este, iar sfaturile lor sunt intotdeauna folositoare, chiar daca nu ne plac de fiecare data. Ei ne vor binele, nu? Acum, haide sa vorbim cu Noricel. Trebuie sa rezolvam impreuna problema lui Bufi si poate chiar il vom ajuta sa pastreze animalutul, spuse Fana optimista.

- Ah, as fi atat de fericita!, exclama Nizuca. Sa mergem, atunci!

Zis si facut. Cele doua fete se indreptara in graba spre casa lui Bufi si a lui Noricel, sperand sa rezolve in modul cel mai fericit cu putinta, dorinta lui Bufi de a avea in sfarsit un animalut de companie.

Oare cum se va desfasura intreaga actiune? Vor putea cele doua fete sa il ajute pe Bufi sau il vor supara foarte tare, pentru ca au luat hotararea de a-i divulga secretul?

Aflati continuarea in Povestea 4 – Ceata norisorilor veseli

Follow Us

Suntem prezenti si pe paginile de socializare!

Scrie-ne opiniile sau propunerile pe care le ai pe pagina noastra de Facebook sau la office@noripufosi.ro!

Follow Us

Suntem prezenti si pe paginile de socializare!

Scrie-ne opiniile sau propunerile pe care le ai pe pagina noastra de Facebook sau la office@noripufosi.ro!