Povestea 5 - Minciuna are picioare scurte

Vacanta de vara incepuse de cateva zile, cand Doamna Pufosel se gandi sa organizeze un picnic impreuna cu Noricel, Bufi si Domnul Pufosel. Parea o idee buna. Nu mai organizasera demult o iesire in familie, iar vremea frumoasa din weekend era numai buna pentru o astfel de activitate. Se apuca numaidecat sa intocmeasca o lista cu activitati si mancaruri care de care mai gustoase, care sa ii convinga pe micii poznasi sa nu faca nazuri la picnicul ce urma sa aiba loc a doua zi.

Nici nu ajunse Doamna Pufosel la jumatatea listei, cand noriceii intrara pe usa, ca sa isi salute mama.

- Buna, mama! Strigara intr-un glas vesel Bufi si Noricel, asezand pe obrazul mamei lor cate un pupic zgomotos. Pari ocupata… te putem ajuta?

- Buna, dragii mei! Pai, daca tot ati intrebat, da! Chiar as avea nevoie de ajutorul vostru. Planuiesc un picnic in familie, pentru ca nu am mai avut de ceva timp o activitate impreuna, iar ziua de maine pare perfecta pentru asta! Aveti cumva alte planuri?

Bufi si Noricel se privira suspicios si parca incercau sa comunice din priviri. Nu prea le placea ideea de a iesi cu parintii la picnic pentru ca parea tare plictisitor…Dar ce scuza puteau inventa?! Mama avea dreptate, nu mai iesisera demult impreuna...

- Nu, mama, nu avem planuri importante pentru maine…raspunsera noriceii cu jumatate de glas.

Tocmai intrase si Domnul Pufosel pe usa, in timp ce Doamna Pufosel isi anunta intentia pentru a doua zi, iar planul il incanta peste masura.

- Buna ziua, dragii mei! Am auzit eu bine? Un picnic suna minunat. Ganditi-va numai: soare, aer curat, jocuri distractive si sa nu mai vorbim de delicatesele pe care mama voastra cu siguranta le va pregati, pentru ca stiu ca adora sa pregateasca bunatati.

Noricel si Bufi se aratara si ei incantati de planurile parintilor, pentru a nu-i supara, insa plecara de indata spre camerele lor pentru a discuta noua problema ce se ivise.

- Bufi, nu stiu ce crezi tu, dar eu as prefera sa imi petrec ziua de maine cu prietenii nostri. Picnicul suna tare plictisitor, spuse Noricel.

- Si eu sunt de aceeasi parere, spuse Bufi. De ce vor oare mama si tata sa mergem toti? Eu as prefera sa ne jucam doar noi... Cred ca trebuie sa inventam ceva, pentru a nu merge maine. Ce zici, fratioare?

- Stiu si eu? Oare e bine ce facem? Nici eu nu vreau sa mergem, dar sa mintim? Nu cred ca e o idee buna. Mai bine sa-i spunem mamei ca nu vrem sa mergem.

- Nu, sigur se va supara. Ai vazut cate lucruri planificase pentru maine. Daca ii spunem ca am fost invitati la petrecerea aniversara a lui Stranurici, avem o scuza. Doar e prietenul nostru, nu?

- Nu sunt convins ca e bine ce facem, dar fie! Hai sa-i spunem mamei ca avem planuri.

Cei doi noricei intrara pe terasa unde mama lor citea interesata o carte si incepura sa-i spuna cu sfiala Doamnei Pufosel ca Stranurici tocmai i-a invitat la petrecerea zilei lui de nastere si ca ar fi frumos sa se duca. Doar e prietenul lor, nu?

Doamna Pufosel ii asculta cu atentie, apoi zambi. Isi daduse seama ca cei doi copii incearca sa o pacaleasca si, in loc sa se supere, se gandi sa ii determine sa isi recunoasca singuri greseala.

- Vai de mine, chiar am uitat ca ziua de nastere a lui Stranurici este in aceasta perioada. Ar fi trebuit sa ma anuntati din timp. Asta inseamna ca este si petrecerea Nizucai, doar sunt gemeni, nu? Va rog sa-mi spuneti toate detaliile...La ce ora incepe petrecerea, ce isi doresc Nizuca si Stranurici si, desigur, nu trebuie sa uit sa telefonez mamei lor, pentru a discuta detaliile petrecerii. Trebuie sa am grija de voi, nu?

Discutia cu mama lui Stranurici! Nu se poate, uitasera detaliul acesta. Parintii discutau intotdeauna la telefon tot felul de detalii. Noricel si Bufi intrasera in impas. Asadar, era adevarat: minciuna chiar are picioare scurte. Noricel se simtea tare vinovat ca acceptase sa puna in practica ideea lui Bufi. Dar era prea tarziu. Trebuia sa spuna adevarul, inainte ca Doamna Pufosel sa o sune pe mama prietenului sau si sa afle de la aceasta ca nu era vorba de nicio petrecere.

- De fapt, mama, noi am mintit, spuse Noricel rusinat...Noi nu vrem sa mergem maine la picnic cu voi si ne-am gandit sa inventam o scuza. Ne pare foarte rau!

- Stiam eu ca ma mintiti, dar trebuia sa recunoasteti singuri greseala. Picnicul nu este altceva decat o ocazie sa petrecem timpul si cu familia. Stiu ca voi cresteti si vreti sa va petreceti timpul cu prietenii vostri, dar veti vedea ca va fi distractiv si cu parintii vostri. Astfel, ne ajutati si pe noi sa intelegem cum se schimba mentalitatea si comportamentul vostru, ce va amuza sau va displace si, astfel, ne vom mentine familia unita.

Argumentele mamei erau foarte adevarate. Cei doi copii nu erau incantati, dar intelesesera motivele. Din cand in cand, iesirile cu familia erau si necesare si puteau fi si distractive, asa cum aveau sa afle noriceii. Parintii lor se dadusera peste cap ca picnicul sa fie placut pentru intraga familie, iar Bufi si Noricel nu puteau fi mai norocosi cu astfel de parinti. De acem incolo, le vor da mai multa dreptate parintilor.

Follow Us

Suntem prezenti si pe paginile de socializare!

Scrie-ne opiniile sau propunerile pe care le ai pe pagina noastra de Facebook sau la office@noripufosi.ro!

Follow Us

Suntem prezenti si pe paginile de socializare!

Scrie-ne opiniile sau propunerile pe care le ai pe pagina noastra de Facebook sau la office@noripufosi.ro!